Yeni Üye | Üye Girişi | Sipariş Takibi | Favorilerim | Detaylı Arama | Yardım | Bize Ulaşın | Şifremi Unuttum | Bayi Girişi | Blog
Google+ FaceBook Twitter
Popup

adet sepetinize eklenmiştir.

Toplam Fiyat:
Arkadaş Kitabevi > Kitap > Oğlak Yayınları > Açıklamalı Mutfak ve Yemek Terimleri Sözlüğü
Açıklamalı Mutfak ve Yemek Terimleri Sözlüğü

Açıklamalı Mutfak ve Yemek Terimleri Sözlüğü

Oğlak Yayınları
Adet:  
Seçtiğiniz adet sepete eklenecektir.
Fiyatlarımıza KDV dahildir.
Stokta var
%20 İndirim
Arkadaş Fiyatı: 48 TL
Etiket Fiyatı: 60 TL
Kazancınız: 12,00 TL
Kazanacağınız Puan: 96
Twitter Facebook Google + Tumblr More
Ürün Açıklaması
Türk mutfağı üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Nevin Halıcı, bu defa titizlikle hazırladığı Açıklamalı Yemek ve Mutfak Terimleri Sözlüğü ile yemek kültürümüze çok önemli bir katkıda daha bulunuyor. Nevin Halıcı'nın yöresel mutfaklarla ilgili yayımlanmış diğer kitaplarında yer alanlar dışında, ayrıca yazılı kaynaklarda yer almayan yöresel terimler de ilk defa bu çalışmayla kayıt altına alındı.

Ayrıca bu çalışmada, Kur'an-ı Kerim, Orhun Abideleri, Divan-ı Hikmet, Divanü Lugat-it Türk, Kutadgu Bilig, Dede Korkut Hikâyeleri; Mevlana'nın, Şems-i Tebrizi'nin, Ahmet Eflaki'nin, Sultan Veled'in eserleri de taranarak ilgili terimler ve varsa yemek tarifeleri de bulunuyor.

Yalnızca yemek çeşitlerinin ya da yemeklerde kullanılan malzemelerin değil, arkeoloji, antropoloji, beslenme, botanik, dil, din, edebiyat, halk bilimi, müzik, tarih, tasavvuf, tıp ve konuyla ilgili diğer bilim dallarının terimlerinin de yer aldığı bu kapsamlı çalışma, bir başvuru kaynağı olması dışında, merak cezbedici ilginç bilgiler de barındırıyor.

Oğlak Yayınları, yemek kültürüne dair yaptığı yayınların arasına, Nevin Halıcı'nın Açıklamalı Yemek ve Mutfak Terimleri Sözlüğü'nü de katmaktan övünç duyar.
Ürün Detayı
ISBN: 9789753298520
Yazar Adı: Nevin Halıcı
Yayıncı: Oğlak Yayınları
Dil: Türkçe
Cilt: Ciltsiz
En (cm): 16
Boy (cm): 23
Kağıt Cinsi: 1. Hamur
Sayfa Sayısı: 370
Baskı Sayısı: 1

Başa Dön