Yeni Üye | Üye Girişi | Sipariş Takibi | Favorilerim | Detaylı Arama | Yardım | Bize Ulaşın | Şifremi Unuttum | Bayi Girişi | Blog
Google+ FaceBook Twitter
Popup

adet sepetinize eklenmiştir.

Toplam Fiyat:
Aşçılık

Aşçılık

Alfa Yayıncılık
Adet:  
Seçtiğiniz adet sepete eklenecektir.
Fiyatlarımıza KDV dahildir.
Bu ürünün baskısı yok
%25 İndirim
Arkadaş Fiyatı: 13,5 TL
Etiket Fiyatı: 18 TL
Kazancınız: 4,50 TL
Kazanacağınız Puan: 27
Twitter Facebook Google + Tumblr More
Ürün Açıklaması

ÖNSÖZ
Bu 5. kitabimi yazarken, kendimi daha tecrübeli ve daha birikimli hissettim. Bilimsel ve egitici bir kitabin olusumunu saglamak için arastirmalarimdan ve 9 yildan beri yetistirdigim ögrencilerin tutumundan da faydalandim. 43 yildan beri mutfakta geçen zaman, büyük ustalarimdan ögrendiklerim ve Fransa'da gördügüm 9 yillik asçilik egitiminden de çok yararlandim. Bu kitabin yazilis amaci; Türk Mutfagini bilimsellestirmek ve asçilik egitimini daha da ileri götürmektir. Ayrica kitabin 2. baskisinda bazi gerekli düzeltmeleri ve gelistirmeleri de yaptim.Kitapta; yemek hazirlama asamalarina çok özen gösterilerek her bilginin açik ve dogru verilmesine çalisilmistir. Ayrica, her tarif tek tek, hatta bazi tarifler defalarca, denenerek en dogru yöntem seçilerek uygulanmistir. Ilk yemek tarifi denemenizde bile, kitaptaki tariflerin ne kadar ciddiyetle denenmis oldugunu göreceksiniz.Yemeklerin hem teknik, hem pratik ve hem de yenebilir net kisim ölçülerine göre tarifleri verilmistir. Her tarifin iki fotografi

çekilerek uygulamanin daha da kolay hazirlanmasina yardimci olunmustur.Tariflerde, günümüzün, 'Saglikli yasamak için, dengeli beslenme' ilkesine uyulmus; gidalarin besin analizi yapilmis, daha az yag kullanilmis ve porsiyon standartlarina özen gösterilme yoluna gidilmistir.Yemek isimlerinde ve yemek hazirlama ile ilgili terimlerde, Türkçe açiklamalarini vererek, uluslar arasi mutfak terminolojisini de kullandik. Çünkü Türk mutfaginin da çagdasliktan ödün vermemesine çalistik.Kitap; Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri'nin müfredat programina, asçilik egitimine, ögretim teknik ve yöntemlerine de uygun olarak hazirlanmistir.Kitaptaki tariflerin denenmesinde bana çok yardim eden esim Aysel'e çok tesekkür ederim. Ayrica, benimle çalisan sevgili meslektaslarimin yardimlarina da sükranlarimi sunarim. Bolu, Nisan 2008

Cemal Türkan

Ürün Detayı
ISBN: 9786058990708
Yazar Adı: Cemal Türkan
Yayıncı: Alfa Yayıncılık
Dil: Türkçe
Cilt: Ciltsiz
En (cm): 14.0
Boy (cm): 20.0
Kağıt Cinsi: Kuşe
Sayfa Sayısı: 0
Ağırlık (gram): 920

Başa Dön