Yeni Üye | Üye Girişi | Sipariş Takibi | Favorilerim | Detaylı Arama | Yardım | Bize Ulaşın | Şifremi Unuttum | Bayi Girişi | Blog
Google+ FaceBook Twitter
Popup

adet sepetinize eklenmiştir.

Toplam Fiyat:
Arkadaş Kitabevi > Kitap > Metro Yayınları > Çorum Mutfağına Güzelleme
Çorum Mutfağına Güzelleme

Çorum Mutfağına Güzelleme

Metro Yayınları
Adet:  
Seçtiğiniz adet sepete eklenecektir.
Fiyatlarımıza KDV dahildir.
%10 İndirim
Arkadaş Fiyatı: 40,5 TL
Etiket Fiyatı: 45 TL
Kazancınız: 4,50 TL
Kazanacağınız Puan: 81
Twitter Facebook Google + Tumblr More
Ürün Açıklaması

Anadolu muhteşem bir yemek kültürüne ve zenginliğine sahiptir. Ne yazik ki, bu zengin kültürle ilgili çalışmalar yok denecek kadar azdır. Oysa her bölgede, hatta ilde yemek konusunda benzer özellikler olsa da farklı değerler bulunmaktadır. Mesela, Çorum'da Berat Gecesi berat defterlerimizi ifade eden, deftere benzeyen kat kat börek dağıtılması adeti, Anadolu'nun dört bölgesini kapsayan çalışmalarımda sadece Çorum'da gördüğüm bir uygulamadır. Çorum mutfağında geçiş dönemleri, kutsal ve neşeli günlerde bu ve buna benzer geleneksel uygulamalara çok rastlanır. Leblebi denince akla ilk gelen şehirdir; şekerlemesi, bir ilçesinde ünlenen ve ca dolması da denilen İskilip dolması, baklava türleri, su böreği ulusal düzeyde de tanınan yiyecekleridir. Titiz bir çalışma ile, Hititlerden günümüze uzanan Çorum mutfağını çeşitli yönleri ve uygulamalarıyla el ealan bu kitap, ilgilenenlere güvenilir ve sağlam kaynak olabilecek niteliktedir. Dr. Nevin Halıcı

“Çorum Mutfağına Güzelleme”, Çorum mutfağının sanıldığı gibi küçük çerçeveli bir yapıdan fazlası olduğunu kanıtlıyor. Kitaptaki, Aylin Öney Tan’ın 2010 yılında François Rabelais Üniversitesi’nde (Tours-Fransa) düzenlenen yemek kültürü sempozyumunda sunduğu “Tek Kazanda Mükellef Bir Şölen: İskilip Dolması”, Nihal Kadıoğlu Çevik’in “Keşkek: Buğdayın Kutsandığı Törensel Yemek”, Prof. Dr. Arif Bilgin’in “Sihirli Bitki Kebere” gibi metinleri Çorum mutfağının ana öğelerine örnek oluşturuyor. Kitapta yer alan “Çorum Yöresel Mutfağının Geleneksel Yapısı” gibi konular da yöre mutfağını enine boyuna anlatıyor.

Çorum Valiliği’yle ortak bir çalışmanın ürünü olan kitap, 6 ay süren hazırlık süreci sonunda 14 yazar tarafından Metro Kültür Yayınları Editörü Nilhan Aras’ın editörlüğünde kaleme alındı. Kitap 4 bölümden ve 14 ana metinden oluşuyor. Çorum mutfağı üzerine araştırma yapan herkesin başvuracağı geniş tabanlı bir kaynak olan “Çorum Mutfağına Güzelleme”nin en önemli özelliği ise yaklaşık 175 kaynak kişi ile yapılan görüşmelerin sonucu hazırlanmış olması...

Kitabın son bölümü 150 kaynak kişiden alınan 110 yöresel yemeğin tarifinden oluşuyor. Bu 110 yemek, versiyonlarıyla birlikte 150’yi buluyor.
Ürün Detayı
ISBN: 9789944018845
Yazar Adı: Kolektif
Yayıncı: Metro Yayınları
Dil: Türkçe
Cilt: Ciltsiz
En (cm): 14
Boy (cm): 22
Kağıt Cinsi: 1. Hamur
Sayfa Sayısı: 400
Baskı Sayısı: 1

Başa Dön