Yeni Üye | Üye Girişi | Sipariş Takibi | Favorilerim | Detaylı Arama | Yardım | Bize Ulaşın | Şifremi Unuttum | Bayi Girişi | Blog
Google+ FaceBook Twitter
Popup

adet sepetinize eklenmiştir.

Toplam Fiyat:
Arkadaş Kitabevi > Kitap > Alfa Yayıncılık > İç Anadolu Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri

İç Anadolu Yemekleri

Alfa Yayıncılık
Adet:  
Seçtiğiniz adet sepete eklenecektir.
Fiyatlarımıza KDV dahildir.
Stokta var
%25 İndirim
Arkadaş Fiyatı: 44,25 TL
Etiket Fiyatı: 59 TL
Kazancınız: 14,75 TL
Kazanacağınız Puan: 88
Twitter Facebook Google + Tumblr More
Ürün Açıklaması
Anadolu'nun orta yeri bereket derler; ama Anadolu toprağının bereketi kadar hanımlarının marifetli oluşu da bir gerçektir. En küçücük sarmalar, en minik mantılar, makarnalar burada yapılır. Parçalı asma yapraklarının her parçası ayrı ayrı serçeparmağı kadar sarılır. Kayseri mantısı yapmak için küçücük kesilmiş hamurun içine incecik kıyılmış soğan ve etle hazırlanan iç konur, mantı çabuk çabuk bükülür. Öyle ki, ellerin nasıl hareket ettiğini bile göremezsiniz. Çorbalarda kullanmak içinse tel şehriyeden bile küçük ?çorbalık" makarna kesilir. Anadolu'nun ortasında incecik açılır yufkalar. İncecik sac börekleri, kat kat baklavalar, muska tatlıları, kesme kadayıflar, kat kat dağılan tahinli-tereyağlı katmerler yapılır. Gözleme ve böreklerin hamuru un, su ve tuzla tutulur. Baklava hamuru ise eldeki imkâna göre yumurtalı, yağlı, sütlü olarak hazırlanır. Biraz daha gevrek olan baklava yufkasıyla börek de pişirilir. Bütün bu işler, zahmetler tek başına üstesinden gelinecek gibi değildir elbet. Konu komşu bir araya gelerek, güle oynaya, imece usulü altından kalkar bu işlerin.
Ürün Detayı
ISBN: 9786051069494
Yazar Adı: M. Faruk Bayrak
Yayıncı: Alfa Yayıncılık
Dil: Türkçe
Cilt: Karton
En (cm): 20
Boy (cm): 23
Kağıt Cinsi: 2. Hamur
Sayfa Sayısı: 460
Baskı Sayısı: 1

Başa Dön