Yeni Üye | Üye Girişi | Sipariş Takibi | Favorilerim | Detaylı Arama | Yardım | Bize Ulaşın | Şifremi Unuttum | Bayi Girişi | Blog
Google+ FaceBook Twitter
Popup

adet sepetinize eklenmiştir.

Toplam Fiyat:
Arkadaş Kitabevi > Kitap > Çiya Yayınları > Karagöz Mutfakta
Karagöz Mutfakta

Karagöz Mutfakta

Çiya Yayınları
Adet:  
Seçtiğiniz adet sepete eklenecektir.
Fiyatlarımıza KDV dahildir.
%26 İndirim
Arkadaş Fiyatı: 11,1 TL
Etiket Fiyatı: 15 TL
Kazancınız: 3,90 TL
Kazanacağınız Puan: 22
Twitter Facebook Google + Tumblr More
Ürün Açıklaması
Çiya Yayınları, 2005'de kuruldu ve ilk ürünü üç aylık bir yemek kültürü dergisiydi. Uzun sürmüş bir hayalin erçekleşmesi olarak da tanımlanabilecek olan Yemek ve Kültür'ün çıkış amacının ilk maddesi: "Cumhuriyet Türkiye'si, üstünde hayat kurduğu toprakların uzak geçmişiyle birlikte, benzersiz bir mutfak kültürüne sahiptir. Bu ilgi alanında çağlar boyu yaşanan deneyimsel, düşünsel ve kültürel kargaşanın köklerine inmek, tarihsel ve eleştirel olarak süreçleri irdelemek" ti.

Çiya Yayınları, Yemek ve Kültür'ün açtığı yolun daha da derinleştirilebilmesi için kitap yayınına başlamış bulunuyor.

Ekim 2010'da ilk kitabı olan Karagöz Mutfakta'yı yayımladı. Karagöz Mutfakta, sınırlı sayıda yemek kitabının yayımlandığı Osmanlı dönemi Türkiyesi'nden derlenmiş bir "yemek tarifleri kitabı". 1908'in ünlü halk mizah gazetesi Karagöz'ün bir yayını olan Karagöz Mutfakta, ucuz kitaplar aracılığıyla halka hayati konularda kitaplar sunmayı amaçlıyor. Karagöz yazarı, yemek tariflerini Batılı yayınlardan derliyor. Bu tutumun, modernleşmenin bir parçası olduğu açıkça görülüyor.

Karagöz Mutfakta, altı çizilen unsurlar kadar, içerdiği yemek tarifleriyle de, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e mutfak kültürümüz açısından önemli bir kitaptır.

Turgut Çeviker ile Musa Dağdeviren'in yönetiminde çalışmalarını sürdüren Çiya Yayınları, 2011'de şu kitapları yayımlayacaktır: Dr.Phil. Hâmit Zübeyir Koşay, Akile Ülkücan, Anadolu Yemekleri ve Türk Mutfağı; Prof.Dr. A. Süheyl Ünver, Fatih Devri Yemekleri; Prof.Dr. A. Süheyl Ünver; Tarihte 50 Türk Yemeği; Prof.Dr. A. Süheyl Ünver, Fâtih Aşhânesi Tevzî'nâmesi; Gabriel von Arnim (Çev.: Sevinç Altınçekiç), Mutfak Üzerine Denemeler; Julien Barnes (Çev.: Özcan Kabakçıoğlu), Mutfaktaki Tarifbaz; Francesca Rigotti (Çev.: Cenk Çokuslu), Mutfağın Felsefesi.

Ayrıca yemek kültürü alanına ilişkin fotoğraf, resim, minyatür ve karikatür sanatlarından yapılacak seçmelerden posterler ve diziler biçiminde kartpostallar yayımlanacaktır.
Ürün Detayı
ISBN: 9786056170904
Yazar Adı: Anonim
Yayıncı: Çiya Yayınları
Dil: Türkçe
Cilt: Karton
En (cm): 13.50
Boy (cm): 20.50
Kağıt Cinsi: Avrupa Okuma Kağıdı
Baskı Sayısı: 1

Başa Dön