Yeni Üye | Üye Girişi | Sipariş Takibi | Favorilerim | Detaylı Arama | Yardım | Bize Ulaşın | Şifremi Unuttum | Bayi Girişi | Blog
Google+ FaceBook Twitter
Popup

adet sepetinize eklenmiştir.

Toplam Fiyat:
Şarap Tadımı

Şarap Tadımı

İnkılap Kitabevi
Adet:  
Seçtiğiniz adet sepete eklenecektir.
Fiyatlarımıza KDV dahildir.
Bu ürünün baskısı yok
%26 İndirim
Arkadaş Fiyatı: 29,6 TL
Etiket Fiyatı: 40 TL
Kazancınız: 10,40 TL
Kazanacağınız Puan: 59
Twitter Facebook Google + Tumblr More
Ürün Açıklaması
Prof. Dr. R. Ertan Anlı’nın bilimsel çizgiden kopmadan şarabın popüler kültürdeki yönüne de dikkat çekerek yazdığı Şarap
Tadımı, şarap hakkındaki bilgilerini derinleştirmek isteyen amatör şarapseverler için eşi bulunmaz bir rehber...
Kitaba şarabın tarihsel sürecini anlatmakla başlayan yazar, şarabın yapısından şarap üretimine kadar olan aşamaları, şarapta
algılanan aromaların kimyasal yapılarını, duyusal analiz ve tadım tekniklerini, şarap tadım terminolojisini, şarapta görülen kusur,
hata ve hastalıkları ve buna benzer daha birçok konuyu ele alıyor.
Dünyada ve Türkiye’de üretilen kaliteli şaraplık üzüm çeşitlerinin yanı sıra, şarap-yemek uyumu için örnekler de bulabileceğiniz
Şarap Tadımı, şarabın saklanması ve sunumu konusunda da bilgi veriyor.
Yazar Hakkında
Ankara doğumlu yazar, 1985 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Teknolojisi Bölümü’nden mezun oldu ve 1988
yılında Fermantasyon Teknolojisi biriminde yüksek lisansını tamamladı. 1988–1994 yılları arasında Kavaklıdere Şarapları AŞ’de
üretim yetkilisi olarak çalıştı. Bu süreçte “Bourgogne” ve “Bordeaux”da akademik düzeyde şarap tadım eğitimleri aldı.
Anlı, OIV (Uluslar arası Bağ ve Şarap Ofisi) patronajı altında düzenlenen 1991, 1992, 1993, 1995 ve 1997 Ürgüp, 1999 İstanbul
ve 2009 yılında Selanik Uluslararası Şarap Yarışması’nda tadım jürisinde yer aldı. Ayrıca, yurtdışındaki birçok tadımda jüri üyesi
ve konuk tadımcı olarak bulundu. “Bordeaux Üniversitesi’nde şarap tadım eğitimi aldı. Akşam gazetesi pazar ekinde “Gurme”
başlıklı köşede ve birçok dergide popüler şarap ve içki kültürü üzerine yazılar yazdı. Halen Cumhuriyet gazetesi Ankara ekinde
“Tadım Notları” başlığıyla şarap üzerine popüler yazılar yazan Anlı, halen tadım yönetmenliğini ve başkan yardımcılığını
yürüttüğü “İstanbul Şarap Dostları Derneği” kurucu üyeleri arasında yer alıyor.
Fransızca, İngilizce ve İspanyolca bilen Anlı, halen Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde
öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
Ürün Detayı
ISBN: 9789751031716
Yazar Adı: Ertan Anlı
Yayıncı: İnkılap Kitabevi
Dil: Türkçe
Cilt: Karton
En (cm): 16.50
Boy (cm): 23.50
Kağıt Cinsi: Avrupa Okuma Kağıdı
Baskı Sayısı: 1

Başa Dön