Yeni Üye | Üye Girişi | Sipariş Takibi | Favorilerim | Detaylı Arama | Yardım | Bize Ulaşın | Şifremi Unuttum | Bayi Girişi | Blog
Google+ FaceBook Twitter
Popup

adet sepetinize eklenmiştir.

Toplam Fiyat:

Türk Mutfağı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Geleneksel El Sanatları
Adet:  
Seçtiğiniz adet sepete eklenecektir.
Fiyatlarımıza KDV dahildir.
%10 İndirim
Arkadaş Fiyatı: 81 TL
Etiket Fiyatı: 90 TL
Kazancınız: 9,00 TL
Kazanacağınız Puan: 162
Twitter Facebook Google + Tumblr More
Ürün Açıklaması

Orta Asya'da cografi sartlarin dayattigi imkansizlik ve sinirliliklarla sekillenen eski Türklerin mutfak kültürü, göçlerle birlikte çesitlenmis ve Anadolu'da zenginlesmistir. Osmanli döneminde Türk mutfagi zirve noktasina ulasmistir. Özellikle imparatorluk cografyasinin genislemesi sonucunda yasanan kültürel etkilesimler ve cografi kesiflerle gelen domates, biber, patates gibi sebzeler mutfak kültürünün degisiminde önemli rol oynamistir. 19. ve 20. yüzyillar ise Türk mutfaginda geleneksel yapinin dönüstügü önemli bir dönemeçtir. Tüm bu degisimleri ve ayni zamanda yemegin sembolik anlami, imaret mutfaklari, senlik sofralari, helva, bal, zentinyagi ve çay gibi Türk mutfak kültürünün farkli yönlerini yansitan, uzmanlarin kaleminden çikmis makaleler, zengin görsel malzemeler esliginde bu kitapta bir araya getirildi. Öte yandan Mazruf Kebabi, Çesidiyye, Susuz Köfte, Siyah Dane, Paça Yahnisi, Findik Yapragi Sarmasi, Mülebbes Dolma, Süzme Saray Asuresi, Kapak Böregi, Rahatü'l-Hulkum, Gül Serbeti gibi unutulmus Osmanli lezzetleri usta asçilarin elinden günümüze uyarlandi ve fotograflari çekildi. Bu kitap okuyucuyu sasirtici, zengin ve çok leziz bir yolculuga çikmaya davet ediyor. (Arka kapak)

Ürün Detayı
ISBN: 9789751733764
Yazar Adı: Özge Samancı
Yayıncı: T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Geleneksel El Sanatları
Cilt: Ciltsiz
En (cm): 25.0
Boy (cm): 30.0
Kağıt Cinsi: Kuşe
Sayfa Sayısı: 391
Ağırlık (gram): 1500

Başa Dön