Yeni Üye | Üye Girişi | Sipariş Takibi | Favorilerim | Detaylı Arama | Yardım | Bize Ulaşın | Şifremi Unuttum | Bayi Girişi | Blog
Google+ FaceBook Twitter
Popup

adet sepetinize eklenmiştir.

Toplam Fiyat:
Arkadaş Kitabevi > Kitap > Pinhan Yayıncılık > Yemek, Mutfak, Sınıf (Karşılaştırmalı Sosyoloji Çalışması)
Yemek, Mutfak, Sınıf (Karşılaştırmalı Sosyoloji Çalışması)

Yemek, Mutfak, Sınıf (Karşılaştırmalı Sosyoloji Çalışması)

Pinhan Yayıncılık
Adet:  
Seçtiğiniz adet sepete eklenecektir.
Fiyatlarımıza KDV dahildir.
Stokta var
%26 İndirim
Arkadaş Fiyatı: 14,06 TL
Etiket Fiyatı: 19 TL
Kazancınız: 4,94 TL
Kazanacağınız Puan: 28
Twitter Facebook Google + Tumblr More
Ürün Açıklaması
Yemeğin hazırlanması, sunulması ve yenilmesi tüm toplumlarda ortak bazı özelliklere sahiptir, bu yüzden de Sir James Frazerdan beri bu konu birçok antropoloğun çalışmalarının merkezinde, çeşitli teorik ve ampirik bakış açıları ile işlenerek yer almıştır. Elinizde tuttuğunuz bu çalışma Jack Goodynin Batı Afrikadaki gözlemlerinden yola çıkarak, yukarıda bahsi geçen çabaların bir parçası olarak hazırlanmıştır. Goody, mutfağın karşılaştırmalı tarihsel boyutunu gözden kaçıran bu çalışmaları eleştirerek işe başlıyor, bunun yanında sınıflı toplumlarda ortaya çıkan kültürel farkların da üzerini antropolojik bir bakış açısı ile çiziyor.

Goodynin bu kitaptaki temel sorusu: Neden dünyanın her yerinde görülen haute-cuisine Afrikada ortaya çıkmamıştır? Eski Mısırdan, Roma İmparatorluğuna, Ortaçağ Çin Uygarlığından Modern Avrupanın ilk dönemine kadar geniş bir alan/zamanda incelenenen Avrasya toplumlarının mutfak pratiklerini de bu çalışma için kullanıyor. Çünkü Goody, bu karşılaştırmalar sayesinde çalışmasında farklı sosyo-ekonomik yapılarla kurulan toplumlarda farklı yemek hazırlama ve tüketme pratiklerinin nasıl da o toplumun iletişim ve üretim ilişkileri tarafından belirlendiğini gösteriyor. Çalışma, endüstriyel yiyeceklerin tüm dünyadaki yükselişinin bir incelemesi ile sona eriyor. Özellikle üçüncü dünya toplumlarında bu endüstriyel yiyeceklerin baskısına yerel yemeklerin direnişinin, o toplumun önceden varolan sosyo-ekonomik yapısının direnci ile ilintisini bize gösteriyor. Bu çalışmada sunulan tüm argümanlar, sosyal bilimciler ve tarihçiler için ufuk açıcı olma özelliğini halen koruyor.

Ürün Detayı
ISBN: 9786055302290
Yazar Adı: Jack Goody
Yayıncı: Pinhan Yayıncılık
Çeviren: Müge Günay Güran
Dil: Türkçe
Cilt: Karton
En (cm): 14
Boy (cm): 22
Kağıt Cinsi: 1. Hamur
Sayfa Sayısı: 340
Baskı Sayısı: 1

Başa Dön