Yeni Üye | Üye Girişi | Sipariş Takibi | Favorilerim | Yardım | Bize Ulaşın | Şifremi Unuttum | Bayi Girişi | Blog
Google+ FaceBook Twitter
Popup

adet sepetinize eklenmiştir.

Toplam Fiyat:
Arkadaş Kitabevi > Kitap > ODTÜ Geliştirme Vakfı Yayınları > Damakta Kalan Tatların Akılda Kalan Adları
Damakta Kalan Tatların Akılda Kalan Adları

Damakta Kalan Tatların Akılda Kalan Adları

ODTÜ Geliştirme Vakfı Yayınları
Adet:  
Seçtiğiniz adet sepete eklenecektir.
Fiyatlarımıza KDV dahildir.
%30 İndirim
Arkadaş Fiyatı: 11,2 TL
Etiket Fiyatı: 16 TL
Kazancınız: 4,80 TL
Kazanacağınız Puan: 22
Twitter Facebook Google + Tumblr More
Ürün Açıklaması
Çeşitli dinlerin, coğrafyaların ve kültürlerin izlerini taşıyan yiyecekler-içecekler günümüz sofralarında yer alıp ağız tadımızı zenginleştiriyor. Bu kitap damağımızda kalan tatların akılda kalan (ya da kalmayan) adlarının öykülerini (kimilerinin de hiç değilse anlamlarını) araştırıyor. İkinci basıma 300e yakın yeni tat adını ekledi Önder Şenyapılı. İlk basımdaki metinleri de gözden geçirdi, kimilerini yeniledi, kimi adlara ilişkin öyküleri çeşitlendirdi, genişletti. Böylece, daha zengin bir bilgi dağarı ortaya konmuş oldu.
Yerli-yabancı yiyecek-içecek adlarını, örneğin; aşure, cızlak, clafouti, gilaboru, haluj, helli, mozeralla, nokul, ograten, şöbiyet, ve/ya da yeni eklenen adış aşı, ayva galyası, çapak doldurması, jağ, kanela, kumru, mal hazırı, menegüç, murabba, nergizleme, pabucaki, pataşu, roska, sakız piri, sirmast, şımşıpe, teeyek aşı, yolcu böreği, vb. ne demektir, nasıl ortaya çıkmıştır, niye öyle denilmiştir diye merak ediyorsanız, yanıtlarını bu kitapta bulacaksınız.
Ürün Detayı
ISBN: 9786054362066
Yayıncı: ODTÜ Geliştirme Vakfı Yayınları
Yazar: Önder Şenyapılı
Dil: Türkçe
Sayfa Sayısı: 556
Ağırlık (gram): 626.00
Cilt: Ciltsiz
En (cm): 14.50
Boy (cm): 21.00
Kağıt Cinsi: 2. Hamur

Başa Dön